Puheenjohtajan deskiltä

MEK:n jäsenkirje

Mäntyharjun Eränkävijät ry piti 9.helmikuuta 2019 vuosikokouksen, jossa päätettiin mm. seuraavista henkilövalinnoista seuran hallitukseen. Puheenjohtajaksi valittiin Mikko Nieminen ja muiksi jäseniksi hallitukseen Karri Eerikäinen (sihteeri), Tapio Pesonen, Heikki Porthen (majaisäntä), Mikko Pulkkinen ja Markku Puumalainen (rahastonhoitaja).


Puheenjohtajuuteni päättyi suunnitellusti kymmenen vuoden pituisen pestin jälkeen osin haikein mielin, mutta samalla pitäen mielessä, että on aika tehdä tilaa nuoremmille. Minulla on ollut etuoikeus olla puheenjohtajana kymmenen vuoden ajan erinomaisen, energisen, yhteistyökykyisen ja -haluisen hallituksen kanssa. Olemme tuona jaksona saaneet joitakin merkittäviäkin muutoksia ja kehittäneet seuran toimintaa. Haluankin kiittää hallituksen jäseniä hyvästä yhteistyöstä seuramme toiminnan kehittämiseksi kuluneena puheenjohtajakautenani.


Mikko Niemisen siirryttyä hallituksen puheenjohtajaksi olen vakuuttunut, että seuran toiminta jatkuu entistäkin parempanainnostuneen ja asiansa osaavan Mikon komennossa. Mikolla on varsin nuoresta iästä huolimatta raudanluja kokemus metsästyksen kaikista osa-alueista. Toivotan Mikolle ja kokohallitukselle menestystä hallitustyöhön seuramme parhaaksi.

Pekka

Pekka Hujala puheenjohtaja v.2009-2019wp_000022_2.jpg

Tukkitalkoot erämajalla kevät 2013


Puheenjohtajan deskiltä toukokuussa 2012

Monien metsästysseurojen eräs ongelma on ukkoutuminen, jäsenten keski-iän jatkuva nouseminen. Meillä Eränkävijöissäkin asia on tunnistettu, joskaan meillä tämä ei ole tällä hetkellä erityisen suuri päänsärky, sillä seurassamme on kohtalaisen suuri joukko aktiivisia nuoria metsästäjiä. Olemme aktiivisesti pyrkineet vaikuttamaan siihen, että mielenkiinto metsästykseen ja riistanhoitoon saisi jalansijaa nuorten harrastuskentässä, jossa tänä päivänä on melkoinen kilpailu yhä laajenevissa harrastusmahdollisuuksissa. Eränkävijät järjestää kuluvan vuoden syksyllä koululaisten erä- ja luontopäivän, jonka tarkoituksena on antaa oikeaa tietoa luonto- ja eräasioissa sekä vaikuttaa myönteiseen asenteeseen luonnon hoidossa.

Olen erityisen iloinen siitä, että jäsentemme keskuudessa haittaeläinten metsästys on saanut aika suuren painon metsästyksessä. Koko ajan kasvavan supikoirakannan verotus on tärkeä osa luonnon ja riistakannan tasapainon ylläpitämisessä. Orastavan kauriskannan vakiinnuttamiseksi olemme rakentaneet ja ylläpitäneet ruokintakatosta. kahden peräkkäisen lumitalven vuoksi toiveemme kannan kasvamisesta ovat jääneet tulevien vuosien varaan. Suunnitelmamme on tulevan kesäkauden aikana perustaa jahtialueellemme yksi uusi riistapelto.

Suurpetokannan lisääntyminen on eräs syy siihen, että hirvikanta on melko nopeasti alentunut metsästysalueellamme viime vuoden aikana. Niinpä seuramme hirvisaaliskiintiö ensi jahtikaudelle on pudonnut lähes puoleen edelliseen kauteen verrattuna. Mutta onneksi hirvijahti – niin tärkeä kuin se onkin , erityisesti seuran yhteishengen ylläpitäjänä – on vain osa meille rakasta harrastustamme. Toivotan kaikille menestyksellistä alkavaa jahtikautta 2012–2013.